Máte radi čínsku kuchyňu? A čo ich pálivú ostrokyslú polievku? Vyskúšajte si ju uvariť spolu s nami.
Čo budeme potrebovať?
- čínska mrazená zeleninová zmes
- kuracie prsia
- šampiňóny
- zázvor (môže, ale nemusí byť)
- paradajkový pretlak
- sójová omáčka
- chilli omáčka
- zemiakový škrob
- vajce
- cibuľa
- cesnak
- celé čierne korenie
- celé nové korenie
- bobkový list
- olej
- ocot
Prečítajte si: Recept: Lievance ako obláčiky
Postup
Ako prvé si uvaríme vývar – do polovice hrnca dáme vodu, očistené kuracie prsia v celku cca 500g, malý kúsok očisteného zázvoru, 1 až 2 bobkové listy, dva strúčiky cesnaku, štvrť hrste celého nového korenia a štvrť hrste celého čierneho korenia, jednu celú očistenú cibuľu a osolíme. Vývar varíme 1 hodinu.
Po hodine z vývaru vyberieme kuracie prsia, zázvor a vývar precedíme (tak, aby sme ho vedeli neskôr použiť).
Ďalej do rovnakého hrnca pridáme trochu oleja, čínsku zmes si nasekáme ešte na menšie kúsky a pridáme do rozpáleného oleja. Na malé kúsky nasekáme aj šampiňóny, zázvor z vývaru pridáme k zmesi. Celú zmes restujeme a následne pridáme sójovú omáčku cca 4-5 polievkových lyžíc, chilli omáčku podľa chuti, radšej menej v prípade potreby pridáme a paradajkový pretlak.
Následne celú zmes premiešame a pridáme precedený vývar, znovu premiešame a necháme na jemnom ohni variť. Medzitým si na jemno nakrájame kuracie prsia a pridáme ich do polievky.
Potom vymiešame 1 až 2 vajcia, pomaly a za stáleho miešania ich pridáme do hrnca. Na záver polievku ochutíme trochou octu. V rovnakej nádobe ako sme vymiešali vajce, vymiešame 3PL zemiakového škrobu s vodou a za stáleho miešania pridáme do polievky, poriadne premiešame a necháme zovrieť. V prípade potreby dochutíme chilli, octom či sójovou omáčkou.
Dobrú chuť! 🙂