jogurt s ovosím

Recept: Domáci pribináčik

Máte radi pribináčik? A čo tak si ho pripraviť doma? Domáci pribináčik je nielen zdravší, s menším obsahom cukru, ale navyše je aj chutnejší.

 Čo budeme potrebovať:

  • 250g tvaroh (my používame plnotučný)
  • 250ml smotana na šľahanie (najlepšie 40%)
  • sladidlo podľa chuti (my používame med)

Postup:

V miske vyšľaháme mixérom smotanu na šľahanie do hustej šľahačky. Potom pridáme tvaroh a sladidlo a zamiešame do hustej peny. My sme použili 2PL medu. Pribináčik dáme na 30 minút do chladničky, aby stuhol. A následne môžeme konzumovať. Pribináčik si tiež môžete dochutiť ľubovoľným čerstvým ovocím. My sme použili jahody. Dobrú chuť.

jogurt s jahodami
Zdroj: Pexels, Autor Bestasya

Prečo odporúčame plnotučné mliečne výrobky?

Pretože nejde o tak výrazne umelo spracovanú potravinu, ako v prípade nízkotučných mliečnych výrobkoch. Plnotučný tvaroh síce obsahuje viac tuku, ale je pre naše telo zdravší, pretože je len minimálne spracovanou potravinou. Navyše obsahuje aj viac vitamínov, minerálov, nasýtených mastných kyselín. Pričom nízkotučné výrobky obsahujú veľa cukrov a umelé prídavné látky. Zároveň obsahujú aj zasýtené tuky, ktoré sú jednou z príčin srdcových chorôb.

Prečo používame ako sladidlo med?

Pretože med:

  • podporuje imunitný systém,
  • obsahuje antioxidanty,
  • obsahuje množstvo vitamínov (B, C) a minerálov (železo, vápnik, draslík, zinok),
  • zabíja v našom tele baktérie a mikróby,
  • znižuje zápal v tele,
  • podporuje regeneráciu tkaniva,
  • podporuje spánok,
  • spomaľuje starnutie.

Recept: Lievance ako obláčiky

 

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík